Naar aanleiding van de Mars- en Showwedstrijden wordt er voor kinderen van het 1ste tot en met 6de studiejaar een workshop "Junkpercussion" georganiseerd. Deelnemertjes gaan onder begeleiding van echte muzikanten en meester-knutselaars zelf muziekinstrumenten maken met recyclagemateriaal. Bovendien studeren ze dan allemaal samen een muziekstuk in met behulp van die zelf gemaakte muziekinstrumentjes. Aan het einde van de namiddag mogen ze dan, net zoals de echte mars- en showkorpsen, een optreden geven op het marktplein voor het aanwezige publiek. Dat gebeurt net voorafgaand aan de optocht van alle korpsen die deelnamen aan de wedstrijden op zondag 20 mei. 

Zo'n kans om voor een zo groot publiek je muziekkunsten te laten zien krijg je niet vaak - daverend applaus gegarandeerd dus! De workshop zelf vindt plaats aan het Harmonielokaal, Wal 20 op zondag 20 mei van 14u. tot 18u. Omstreeks 17u30 gaan de kinderen in groep naar het marktplein voor het optreden. 

De deelname aan de workshop is helemaal gratis! Als ze willen deelnemen moeten de ouders hun kind(eren) wel eerst verplicht inschrijven via e-mail. Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 16 mei door een mailtje te sturen met de naam en leeftijd van het kind, telefoonnummer en mailadres naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..